06 80 223 223

“Miért van szükségem szondatáplálásra és mit jelent ez pontosan?”

taplalasterapia
Önnek (vagy családtagjának ) azért szükséges a szondatáplálás, mert szájon keresztül nem tud megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot bevinni, vagy nem tud nyelni, esetleg nyelési nehézségei vannak.

A szondatáplálással bejuttatott tápanyagoknak köszönhetően Ön idővel erősebbnek fogja magát érezni, gyorsabban fog felépülni és több energiája lesz olyan tevékenységekre is, amelyeket szívesen végez. A szondatáplálás valódi változást eredményez az életminőségében!

„Amióta elkezdtem a szondatáplálást, fizikailag és szellemileg is jobban érzem magam, napjaim is könnyebben telnek. Azok a dolgok, amelyek előtte nehézséget okoztak (pl. lakásban történő önálló közlekedés), már zökkenőmentesen mennek.”  Péter, 48

Szondatáplálás során táplálóeszközön keresztül, folyékony formában juttatjuk a megfelelő tápanyagokat a szervezetbe. A szondatáplálással bevitt tápanyagok hasonlóak, mint amelyek a normál élelmiszerekben találhatóak. Tartalmazzák az Ön napi szükségletére kiszámolt szénhidrátokat, fehérjéket, zsírokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és vizet. A kezelőorvosa fogja kiválasztani, hogy az Ön esetében melyik a megfelelő szondatápszer.

„Mielőtt a férjem beteg lett, ha valaki a szondatáplálást említette, az jutott eszembe, hogy nagyon idős, nagyon betegek embereknek van rá csak szükségük. De most a férjemet látva, aki visszanyerte az erejét, visszautat talált az életbe és a gyógyulás útjára lépett, most már úgy hiszem, a szondatáplálás egy fontos és nélkülözhetetlen megoldás.”  Mária, 67

A szondatáplálás először félelmet kelthet Önben, de mi támogatni fogjuk ezen nehéz időszak alatt is, hogy életminőségében minél nagyobb mértékű javulást észleljen. A tápláló eszköz megléte egyfajta biztonságot jelent az Ön számára abban az esetben is, amikor szájon keresztül nehézséget okoz a táplálkozás.