06 80 223 223

Tárolási feltételek

Tárolási és szállítási hőmérséklet

  • A szondatápszerek fagy- és hőérzékenyek. Amennyiben nincs másképp előírva, ajánlatos a terméket elzárt, száraz, illetve hűvös helyen tartani (szállítás és tárolás esetében is: 5-25 °C).
  • A terméket nem szabad kitenni közvetlen napsugárzásnak.
  • A tápszer állaga 3 °C alatti tárolás esetén változhat, és több mint 5 hónapig tartó, 30 °C feletti tárolás esetén értékes hatóanyagok vesznek el belőle. A tartós ideig 70%-os páratartalom felett tartott tápszer csomagolása veszít stabilitásából.

Amennyiben a tápszer becsomósodott vagy kicsapódott, akkor már a lejárati idő előtt ki kell dobni a terméket.
A felnyitott pack szondatápszert 24 óráig lehet felhasználni. Abban az esetben, ha a táplálások között több mint 4 óra telik el, a tápszert, ill. a szereléket tegye hűtőbe, és használat előtt ismét melegítse szobahőmérsékletűre.

Tárolás a beteg szobájában

  • A termékeket a megbontásig egy zárt kartondobozban javasolt tárolni. Kérjük, hogy mindig csak egy kartont nyisson fel, továbbá a tápszereket ne tárolja a beteg ágya vagy asztala alatt.
  • A fertőző betegségben szenvedők esetében ajánlatos a tápszert, illetve az ahhoz szükséges eszközöket a beteg szobáján kívül tárolni.

A tárolás egyéb módjai

  • A tápszert nem szabad közvetlenül a padlón tárolni, így legalább 10 cm-rel a padlószint felett helyezzük el azt (polcon vagy raklapon).
  • Kerülje a tápszerek káros hatásoknak való kitételét, pl. ne helyezze oldószerek, toxikus anyagok, kártevők, magok, penész stb. közelébe.

SZONDATÁPSZEREK ÉS TÁPLÁLÓESZKÖZÖK ELÉRHETŐSÉGE
Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli, kérjük legalább két héttel előbb tájékoztassa Otthonápolóját, mielőtt a tápszer, ill. táplálóeszköz elfogyna. Otthonápolóink ezután gondoskodnak arról, hogy a szükséges eszközök időben érkezzenek meg az Ön otthonába.